Bestellingen boven € 999,- gratis bezorgd!
HelloHome_GE_T001-13 (1)

Welke band/rand/afscheiding past in jouw tuin?

Om verzakking te voorkomen is het belangrijk dat bestrating wordt opgesloten met banden of randen. Welk type is het meest geschikt voor jouw tuin?

Banden, randen en afscheidingen zijn niet de eerste dingen waar aan wordt gedacht wanneer de tuin onder handen wordt genomen. Toch is het een belangrijk aspect in een buitenomgeving waarin verschillende elementen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een buitenomgeving die beschikt over gras, tegels en stenen. Dan zijn banden en randen cruciaal om elk element mooi af te scheiden en goed op zijn plaats te houden 

Banden en bestrating van hetzelfde materiaal 

In principe is het de bedoeling dat de banden nauwelijks opvallen en dus in lijn staan met de rest van de elementen in de tuin, zowel in materiaal als in kleur. Het mooiste resultaat wordt verkregen door voor de banden gebruik te maken van dezelfde kleur en hetzelfde materiaal als de bestrating Afhankelijk van je tuinstijl en persoonlijke smaak kan het echter ook mooi zijn om juist contrast aan te brengen door erg afwijkende kleuren te gebruiken.

Banden van beton en banden van staal 

Vaak zien we dat betonnen banden worden gebruikt in combinatie met betonnen tegels. Naast beton bestaan er echter ook randen van cortenstaal. Het is ook mogelijk om de banden en randen in samenspel met verhoogde borders toe te passen. Worden er borders van betonnen stapelblokken gemaakt? Gebruik dan betonnen randen. Bestaan de borders uit cortenstaal, dan is het prachtig om ook randen van cortenstaal te gebruiken. Deze randen zijn zeer smal en worden daardoor op subtiele wijze in de tuin verwerkt.

Rechte en gebogen randen  

Beschikt de buitenomgeving over afgeronde elementen? Dan is het lastig om rechte randen toe te passen. Gebruik hiervoor bij voorkeur flexibele randen die naar de vorm van de afscheiding gebogen kunnen worden om alles zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten.  

Verschillende soorten banden en randen 

Er zijn dus een hoop verschillende banden en randen om uit te kiezen. Hieronder zie je een greep uit het assortiment. Als je het hele assortiment wil bekijken, ga je naar de categorie banden en randen.

In deze stijl

Opsluitband 100 x 5 x 15 cm antraciet

€ 3,75

Multi-edge border corten 100cm

€ 16,95