Houd tuinvisie.nl in de gaten
HelloHome_GE_T103-12

Ga voor vuur

Een knisperend haardvuurtje, een lekkere barbecue, met vuur in de tuin wordt het altijd gezellig.

De avonden worden weer langer in de aanloop naar de zomer en het verlangen om buiten te zijn neemt steeds meer toe. Alleen kan het ’s avonds soms goed afkoelen. Hoe fijn is het dan om lekker rond een knisperend vuurtje te gaan zitten. Samen met vrienden, je gezin of gewoon lekker zelf. 

Terrashaarden 

Terrashaarden zijn zeer geschikt om warmte in je tuin te halen. De meeste haarden hebben namelijk een lang rookkanaal naar boven, zodat je geen last hebt van de rook, maar wel optimaal kunt genieten van de warmte van het vuur. Daarnaast zijn de haarden niet enkel functioneel, maar zijn ze ook qua uitstraling een goede toevoeging aan je tuin.  

Er is namelijk een haard voor elke tuin. Zo kun je kiezen voor haarden van cortenstaal, wat wil zeggen dat de haard na verloop van tijd een mooie roestkleur krijgt. Of ga je juist voor behandeld staal, zodat de kleur van het staal goed behouden blijft. Ook kun je kiezen voor een haard van beton voor een wat industriëlere look. 

Vuurschalen 

Ook met vuurschalen kun je vuur in de tuin halen. Deze zijn wat kleiner van formaat en passen in elke tuin. Doordat het geen dichte constructie is, krijg je er meer een kampvuur gevoel bij. Het nadeel hiervan is dat je wat meer last kunt hebben van de rookvorming, die niet naar boven wordt weggeleid. 

Barbecues 

Naast dat je lekker kunt genieten van de warmte van een vuurtje en het knisperende achtergrondgeluid, kun je de warmte van het vuur natuurlijk ook goed gebruiken om gerechten op te bereiden. Een barbecue is dan ook een zeer fijne toevoeging aan je tuin. Zodra het zonnetje schijnt kun je het vuur ontsteken en beginnen met grillen. Je kunt er overigens ook voor kiezen om een grillrooster of bakplaat op/in een terrashaard te plaatsen en daar je vlees of groenten op te grillen. Zo heb je aan een vuurelement in de tuin genoeg om zowel een warme sfeer te creëren, als eten te bereiden. 

In deze stijl

BonFeu bakplaat Ø 40 cm

€ 62,95

BonFeu bonbono corten

€ 262,50