Bestellingen boven € 999,- gratis bezorgd!
HelloHome_GE_T103-12

Creëer sfeer in de tuin met een terrashaard

En geniet langer van koele zomeravonden

Creëer sfeer in de tuin met een tuinhaard van beton of een tuinhaard van staal, zodat je ook in het voor- en najaar extra lang buiten kunt genieten.

Een sfeervolle tuin begint met een terrashaard. Niets is sfeervoller dan ’s avonds tijdens koele zomeravonden nog volop genieten van de warmte van de haard en het geluid van een knetterend haardvuur op de achtergrond.  

Waarom kiezen voor een tuinhaard 

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om langer te buiten te kunnen genieten als het wat afkoelt. Er zou bijvoorbeeld ook gekozen kunnen worden voor een terrasverwarmer. Wanneer je echter een sfeervolle touch aan je tuin wil geven, kun je beter kiezen voor een haard. Dit is ook meteen een vorm van decoratie voor in je tuin.  

Waar is een tuinhaard van gemaakt? 

Terrashaarden worden voornamelijk gemaakt van staal of beton. Het is namelijk belangrijk dat een tuinhaard van duurzaam materiaal gemaakt wordt, zodat deze lang meegaan. Daarnaast is het van belang dat het materiaal de warmte van het vuur waarborgt, zodat veiligheid kan worden gegarandeerd, maar daarnaast voldoende warmte afgeeft aan de omgeving.  

Stalen tuinhaarden  

De stalen terrashaarden zijn bijvoorbeeld beschikbaar in cortenstaalDit is een haard waarbij het staal niet is bewerkt en na verloop van tijd verweert naar een prachtige roestbruine kleur. Daarnaast bestaan er de gecoate terrashaarden. Door de coatinglaag verweert het staal niet en behoudt de haard de oorspronkelijke gegalvaniseerde kleur of indien de kachel naast een coating laag is voorzien van een verflaag behoudt de kachel deze verflaag. Groot voordeel van een stalen terrashaard is dat de haard makkelijk te verplaatsen is wanneer deze niet in gebruik is, doordat deze relatief licht in gewicht is. 

Betonnen tuinhaarden  

Tuinhaarden kunnen ook van beton gemaakt zijnEr bestaan kant en klare betonnen terrashaarden. Maar als je een beetje creatief bent, kun je ook zelf een terrashaard van betonnen u-elementen maken. Het is dan van belang dat de elementen op de juiste manier worden verwerkt en dat de kachel over een rookkanaal beschikt.  

Combinatie tuinhaard met barbecuerooster 

Er bestaan ook tuinhaarden met een barbecuerooster. Dit biedt een prachtige uitkomst voor de wat kleinere tuinen die toch over zowel een haard als barbecue willen beschikken. Op deze manier wordt namelijk zo min mogelijk ruimte in de tuin in beslag genomen. 

In deze stijl

BonFeu bonsolo black

€ 179,50

BonFeu boncarre QLP black

€ 272,95

BonFeu bontino LP black

€ 262,50