Bestellingen boven € 999,- gratis bezorgd!
HelloHome_GE_T102-1.5

Creëer een speels tuinpad met staptegels

Staptegels zijn tuintegels die worden geplaatst tussen de grondbedekking in je tuin. Voorbeelden hiervan zijn (kunst)gras, grind of zelfs in de vijver. Met staptegels wordt een pad gecreëerd, zonder de hele ondergrond te bedekken. Stap voor stap loop je dus over bijvoorbeeld de vijver heen, maar het is geen volledige brug. Dit omdat er altijd ruimte wordt gehouden tussen de tegels om een ruimtelijk effect te creëeren.

Je kunt met staptegels alle kanten op. Eigenlijk kun je elke soort tegel namelijk gebruiken als staptegel in je tuin. Je kunt dus kiezen voor kleine of grotere vierkanten tegels, maar ook voor langwerpige tegels. Als je grote langwerpige vormen wilt creëren, kun je ook gebruik maken van 2 grote vierkante terrastegels, welke je twee aan twee legt om een rechthoek te maken. Ook qua kleuren kun je alle kanten op, al zien we op dit moment vooral de grijze en antracietkleur terugkomen in de tuin. Belangrijk is om bij de kleurkeuze van de tegel rekening te houden met de kleur van de ondergrond waar de tegel in terecht komt.

Daarnaast kun je ook nog variëren in de vorm van het looppad. Leg je het pad in een rechte lijn aan, of kies je voor een speelsere uitstraling en leg je de tegels in een bocht of verspringend van links naar rechts? De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt hierin eigenlijk geen verkeerde keuze maken.

Bijkomend voordeel van een pad in de vorm van staptegels ten opzichte van een traditioneel tuinpad, is dat er meer ruimte overblijft voor groen. Wanneer je een pad aanlegt in je gazon blijft er namelijk wat meer ruimte over voor het gras om er tussendoor te groeien. Dat zorgt ook weer voor een goede, natuurlijke opname van het regenwater in de grond.

Zelf een tuinpad maken met staptegels? Bekijk dan de producten hieronder of bekijk het complete assortiment tuintegels.

In deze stijl

Calle 80 x 40 x 6 cm beige nuance

€ 49,88 per m2

Ardechio 60 x 30 x 4 cm dark desert

€ 38,50 per m2

Kerastrada 60 x 60 x 3 cm leisteen grey

€ 62,95 per m2

Broadway 60 x 60 x 4,7 cm summerset

€ 29,95 per m2