Houd tuinvisie.nl in de gaten
HH_BKB1-4

Binnenkijken bij Tjeerd en Sonja

Tjeerd en Sonja wonen samen met hun dochter van 14 en hun zoon van 12 al 16 jaar in de huidige woonplaats en zijn sinds 5 jaar de gelukkige eigenaars van een vrijstaand huis aan het einde van de straat. Voordat ze zijn verhuisd, waren ze al een lange tijd op zoek naar een andere woning. Uiteindelijk liepen ze toevallig tegen een stuk bouwgrond aan. Ze vertellen: We waren in eerste instantie helemaal niet van plan om zelf te gaan bouwen, maar we werden allebei erg enthousiast van de gedachte dat we een huis konden bouwen dat helemaal naar onze wens ontworpen zou worden. En uiteindelijk is dat dit huis geworden.” 

Onder het huis zit een kelder en daar is tijdens de bouw een groot gat voor gegraven, waardoor de de grond achteraf nog wat is verzakt. Vooral de bestrating van de achtertuin ligt niet meer zo strak en ook het gras ligt er niet meer zo mooi bij. Tjeerd en Sonja vertellen: “De kinderen waren nog vrij jong toen we hier kwamen wonen en iedere zomer stond er een grote trampoline in de tuin. Dat het gras er dan niet zo mooi bij ligt, was toen niet zo erg. Nu ze wat ouder zijn wordt de trampoline niet meer gebruikt en zijn we toe aan een ‘gezellige’ tuin.”  

De voorkant van het huis beschikt over een ruime oprit waar Tjeerd en Sonja bewust voor hebben gekozen. Toch missen ze nog iets, vooral aan de kant van de garage zien ze graag een oplossing voor de inkijk door de heg naar de buren. Ze hopen dat ze meer inspiratie kunnen opdoen aan de hand van het plan voor de achtertuin.  

Het tuinontwerp

Tjeerd en Sonja waren al langere tijd aan het rondkijken voor de achtertuin maar hebben nooit de knoop doorgehakt. De hulp van hello home kwam dus uitstekend van pas. Zelf hadden ze al wel wat ideeën voor de tuin, maar ze werden toch erg verrast door de frisse blik van de tuinarchitect.