Houd tuinvisie.nl in de gaten
HelloHome_GE_T107_BKB3_Achtertuin_2.1

Binnenkijken bij Mark en Aniek: het eindresultaat

Hello home heeft Mark en Aniek geholpen bij de realisatie van hun nieuwe tuin. Eerst is een moodboard gemaakt en zijn de wensen uitgewerkt in een tuintekening. In dit deel zie je het eindresultaat van de voor- en achtertuin.

In deel 1 van binnenkijken bij Mark en Aniek heb je kunnen lezen hoe zij via een moodboard en advies tot een tuinindeling zijn gekomen. Deze indeling is visueel weergegeven in een tuintekening met daarin de bijbehorende producten aangegeven. Als er dus elementen zijn in deze tuin die je mooi vindt en zelf zou willen toepassen, kun je die gemakkelijk terugvinden in de tuintekening.

Nadat de tuintekening is gemaakt, heeft hello home de materialen geleverd en kon worden gestart met de aanleg. Omdat het budget voor de tuin beperkt was, hebben ze gekozen om zelf met hulp van een vriend de bestrating te leggen. Daardoor hoefden ze geen concessies te doen met betrekking tot de producten die zij mooi vonden.

Bij het plaatsen van grind adviseren we altijd om een grindrooster toe passen. Dit zorgt ervoor dat onkruid wordt tegengehouden en het grind mooi op zijn plek blijft. Op deze manier heb je zo min mogelijk onderhoud aan het grind in je tuin.

De borders en pergola zijn vanuit hello home geplaatst. De borders zijn gemaakt met geknipte muurblokken, de bestrating is daarentegen strak. Het eindresultaat is een tuin met een mooi contrast tussen moderne en rustieke elementen.

In de border aan de achterzijde van de tuin is een zitje gemaakt in de vorm van een houten bankje. Dit is de ideale plek voor een zitje, omdat ’s ochtends de zon achter in de tuin schijnt. Zo kun je in de ochtend al lekker in de zon genieten. Wil je ook zo’n knus zitje in je tuin maken? Bekijk dan hier ons klusadvies en maak het zelf.